Τηγανητό Χταπόδι από την Ψέριμο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 μικρό χταπόδι, ποσαρισμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2-3 κλαδάκια θυμαριού, ρόκα ή άλλο χορταρικό
  • Ωμό ελαιόλαδο και κάππαρη για γαρνίρισμα
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση

 

  • Ποσάρουμε το χταπόδι μέχρι να είναι τρυφερό αλλά όχι ινώδες.
  • Βγάζουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το θυμάρι στο ελαιόλαδο για λίγα μόνο λεπτά, σε μέτρια φωτιά, για να δώσει άρωμα στο λάδι.
  • Αφαιρούμε τα κλαδάκια.
  • Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και τα κρεμμύδια ξεχωριστά και τα τηγανίζουμε όλα μέχρι να χρυσίσουν.
  • Κόβουμε το χταπόδι λοξά σε ροδέλες πάχους περίπου 0,8 εκ.
  • Αναμειγνύουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε πάνω από την ρόκα.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κάππαρη.
  • Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

 

Η μικροσκοπική Ψέριμος κάνει το καλύτερο δυνατό με τα ελάχιστα ντόπια υλικά, όπως το χταπόδι αλλά και η κάππαρη και διάφορα βότανα. Η συνταγή αυτή αποτελεί προσαρμογή από ένα κλασικό πιάτο του νησιού, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο βιβλίο «παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου», της Λίλας Καραποστόλη.



Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2025 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ