Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Δωδεκάνησα
Μοιράσου το
Σύκο Γλυκό του Κουταλιού
Πηγή: Νικήτα Μηταρέα, Έθνος της Κυριακής, 09/10/2011
Υλικά
60 άγουρα σύκα «ρίνια» (τα εαρινά αγριόσυκα)
60 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
60 γαρίφαλα καρφάκια
1 ½ κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
½ ποτήρι νερού γλυκόζη
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Γαλαζόπετρα (όσο μια φακή)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τη γαλαζόπετρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ημέρα, αλλάζοντάς το όμως συχνά.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κάθε σύκο με το χέρι μας και το γεμίζουμε από την πίσω πλευρά με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, τα βράζουμε με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 8 ώρες.
Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιών.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus