Sirocco
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Το SIROCCO δεν είναι τυχαία επιλογή. Στα ελληνικά και στη ναυτική παράδοση σιρόκος ή σορόκος είναι ο νοτιοανατολικός άνεμος, ο οποίος πνέει από την έρημο Σαχάρα και την Μέση Ανατολή. Θεωρείται δυνατός άνεμος, ξηρός και θερμός. Στο νησί μας όμως και στην ιδιαίτερη ηφαιστειακή μας παραλία του Παλαιοχωρίου, φτάνει αποδυναμωμένος φέρνοντας μια γλυκιά θέρμη. Είναι ιδανικός να συντροφεύσει το γεύμα σας πάνω στην αμμουδιά, ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων και πλημμυρίζοντάς σας μυρωδιές κι αρώματα που αναδεικνύουν την μοναδικότητα των κυκλαδίτικων συνταγών.

Εδώ θα απολαύσετε εκλεκτά κυκλαδίτικα πιάτα εμπνευσμένα από την ηφαιστειακή φύση της παραλίας του Παλαιοχωρίου όπου βρισκόμαστε. Το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον και οι μοναδικές γεύσεις της μηλέικης κουζίνας γίνονται ένα με τον άνεμο δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις…

Σας προσκαλούμε στο εστιατόριο SIROCCO να σας παρασύρουμε σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Το δημιουργικό μενού του εστιατορίου μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές συνταγές της Μήλου αλλά και όλης της Ελλάδας. Η ποιότητα στα υλικά, τα εμπνευσμένα πιάτα, η άψογη εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον και οι προσιτές τιμές, είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν το SIROCCO να ξεχωρίζει και να αποτελεί σημείο αναφοράς στις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη της Μήλου!

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Μήλος είναι ηφαιστειογενές νησί . Στο Παλαιοχώρι όπου και βρισκόμαστε παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της γεωθερμίας . Ουσιαστικά καθόλη την έκταση της παραλίας έχουμε εστίες έντονης θερμότητας που εκφράζεται σε θερμοκρασίες έως και 102 βαθμούς Κελσίου . Εμείς εκμεταλλευόμαστε αυτήν την φυσική πηγή ενέργειας για να μαγειρεύουμε διάφορες πρώτες ύλες όπως αρνί ,χοιρινό κότσι μελιτζάνα ,πατάτα και ψάρι . Όταν μιλάμε για θερμοκρασία περίπου 100 βαθμούς Κελσίου το μυαλό μας αυτομάτως οδηγείται στην προσέγγιση του βραστού . Μόνο που στην προκειμένη τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα .

Το θαμμένο φαγητό στην άμμο δέχεται κυκλικά από όλες τις πλευρές την ίδια θερμοκρασία δημιουργώντας ένα περιβάλλον φούρνου . Επειδή ακριβώς είναι ομοιόμορφα από παντού ταυτόχρονα η πρώτη ύλη κρατάει ολόκληρη την υγρασία της και μαγειρεύετε εν τελεί από αυτήν την ίδια . Έτσι έχουμε ένα αποτέλεσμα ζουμερό 100% που ταυτόχρονα κρατάει την υφή και το άρωμα αναλλοίωτο.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ