Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Δωδεκάνησα
Μοιράσου το
Μπακαλιάρος Λεμονάτος με Πράσα
Μανώλης Σμάλιος
Υλικά
2-3 φύλλα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
2 ματσάκια σέλινο ή 1 σέλερυ
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 kg πράσα
7-8 μέτριες πατάτες
Πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι ή κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σέλινο.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό να μαραθούν για 20-25 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις πατάτες και πάνω απ' τις πατάτες το μπακαλιάρο τον οποίο έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μερίδες.
Όλα μαζί τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου μαγειρευτούν οι πατάτες.
Κατόπιν έχουμε τον χυμό 3-4 λεμονιών και διαλύουμε σε αυτόν δύο κουταλιές αλεύρι μαζί με λίγο νερό.
Περιχύνουμε μ' αυτό το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο χυλός και να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus