Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά άγρια μανιτάρια, πολλά απ’ αυτά τα συναντάμε στα νησιά του Ν. Αιγαίου. Τα ονόματα μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Ορισμένα γνωστά ντόπια μανιτάρια είναι:
Άλλα εδώδιμα μανιτάρια που βρίσκουμε στην Σαντορίνη είναι οι γλιστρίτσες, οι μοσκομανίτες, τα λαούχια, λαόρχια, αμπελομανίτες και συκομανίτες. Στην κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου τα περισσότερα μανιτάρια είτε ψήνονται στη σχάρα είτε γίνονται τουρσί και σερβίρονται σαν μεζές.