Ανάρτηση από τον/την peri-nichteri στο Santorini-wine-food τη 10/16/2009 02:52:00 μμ
Υλικά
Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα, ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
4 κιλά χοντρό αλάτι
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ. μαραθόσπορο
1 λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο
Εκτέλεση
Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με
μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα,
για να στραγγίζουν τα υγρά, τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε
το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια
εβδομάδα.
Αφαιρούμε το κρέας,
σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος
και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες.
Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες
γυρνώντας το πότε – πότε.
Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε
δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.