Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Κυρίως Πιάτα
Δυσκολία
3/10
Ίος
Μοιράσου το
Κρέας με Ρεβύθια (Γίδα ή Μοσχάρι)
Δήμος Ίου
Υλικά
1 κιλό κρέας για βραστό (γίδα ή μοσχάρι)
½ κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι – πιπέρι
Μπαχάρι
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει και σιγοβράζουμε.
Ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλλας.
Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε και τα ρεβύθια.
Μόλις βράσουν και τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Στο φαγητό αυτό τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με μακαρόνια ή πατάτες.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.