Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Κυρίως Πιάτα
Δυσκολία
3/10
Νάξος
Μοιράσου το
Κατσικάκι (Ρίφι) Κοκκινιστό με Μακαρόνια
Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος
Υλικά
2 κιλά κατσικάκι (ρίφι)
4 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Λίγη κανέλλα
Μερικά γαρύφαλλα
Λίγο μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό κιλό μακαρόνια Νο 6
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντόματα, ένα φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κατσικάκι, με τριμμένο τυρί αρσενικό Ορεινής Νάξου.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.