Kalokéri
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Η μαγειρική ομάδα του Kalokéri είναι η ίδια με τις Μαγικές Κατσαρόλες του Παλ. Φαλήρου στην Αθήνα, εστιατόριο γνωστό και προσηλωμένο στην ελληνική γαστρονομία.

Εδώ στο Kalokéri, στον κεντρικό πεζόδρομο της Αντιπάρου, η βασική κουζινική γραμμή μας είναι χρήση αιγαιοπελαγίτικων πρώτων υλών και συνταγών της κυκλαδίτικης παράδοσης με μικρές παραλλαγές.

Έτσι και ο μικρός υπότιτλος κάτω από το λογότυπό μας : Refined Aegean Cuisine.

To μενού μας δίνει λίγο μεγαλύτερη έμφαση στα θαλασσινά με πιάτα ημέρας που εξαρτώνται από τα ψάρια και τα λοιπά θαλασσινά που μπορούμε να βρίσκουμε από τους ντόπιους ψαράδες.

Πάντως ένα κατσικάκι Αντιπαριώτικο ή Κουφονησιώτικο είναι πραγματικός γευστικός πειρασμός, αν σκεφτούμε ότι είναι  “prés salés” - όπως λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι - δηλ. βόσκουν σε λιβάδια πάνω στη θάλασσα, με αρμύρες και άλλα θαλασσοποτισμένα χορταράκια και θυμαράκια...

Κι αν κάποιος πάλι θέλει να διαλέξει ανάμεσα σε μια μακαρονάδα με ντόπιο ροφιό ή στείρα και σε ένα γιουβετσάκι με κατσικάκι δεν θα μπορέσει να πάρει εύκολα την απόφασή του...

Για τους λάτρεις του κρέατος τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, αφού η επιλογή ανάμεσα σε σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια παϊδάκια ή σε μία μπριζόλα Tomahawk για “γενναίους” είναι πράγματι δύσκολη!

Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποιο κρασί από τον Αιγαιοπελαγίτικο αμπελώνα, με πολλές επιλογές και σε ποτήρι !

Καλό Kalokéri!

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ