- Ζητάμε από τον χασάπη να μας αφαιρέσει τα μπούτια από το κατσίκι και να τα κόψει λίγο λοξά για να μπορούμε να ράψουμε τη κοιλιά αργότερα.
- Αν έχουμε μεγάλο φούρνο, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κατσίκι.
- Πλένουμε το κρέας καλά μέσα κι έξω, το αφήνουμε λίγο να στραγγίσει και να φύγουν όλα τα νερά.
- Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρούς κύβους, πλένουμε καλά με νερό, στη συνέχεια με λίγο ξύδι για να μην μυρίζει και ξανά με νερό.
- Ύστερα την αλατίζουμε.
- Τηγανίζουμε το συκώτι μέσα σε μία κούπα λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι να σοταριστεί λίγο και κατόπιν τα τηγανισμένα συκωτάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το ζεστό νερό να πάρει μια βράση.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε το κατσίκι και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Ράβουμε τον λαιμό με μια μεγάλη βελόνα με βαμβακερή κλωστή.
- Ύστερα βάζουμε τη γέμιση μέσα στο κατσίκι και ράβουμε την κοιλιά προσέχοντας να μην μείνει κάποιο άνοιγμα.
- Λαδώνουμε το κατσίκι απ' έξω (αν δεν είναι λιπαρό βάζουμε λίγο παραπάνω λάδι) και βάζουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου πάνω από το κατσίκι.
- Τέλος ρίχνουμε 3 κούπες κρύο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250o C, τοποθετούμε το φαΐ μας μέσα και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα στους 250o και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180o C και το ψήνουμε για 6-7 ώρες ανάλογα το φούρνο μας.
Σημείωση: Το φαΐ δεν το ξεσκεπάζουμε ούτε το γυρνάμε όσο ψήνεται. Μπορούμε μόνο να του ρίχνουμε μια ματιά από μια άκρη κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί λίγο νερό.