Φρέσκο Καλαμάρι Ροδέλα Γεμιστό με 2 Κιμάδες, Κουκουνάρι και Κορινθιακή Σταφίδα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Υλικά

  • 4 μεσαία καλαμάρια
  • 150 γρ. χοιρινό κιμά
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Τα πόδια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 30 ml ούζο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 300 ml μοσχαρίσιο ζωμό
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πόδια από τα καλαμάρια και τους 2 κιμάδες.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο και σβήνουμε με το ούζο.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε το μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
  • Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα περνάμε από σχάρα.
  • Τα κόβουμε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψί, ελαφρώς λαδωμένο.
  • Γεμίζουμε τις ροδέλες με τον κιμά και φουρνίζουμε για 3 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
  • Στολίζουμε με μία μεγάλη σταγόνα γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ