Πηγή: Βιβλίο «Γευσιπλοΐα», Έκδοση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Αγκινάρες με Ρύζι
Additional Info
-
Υλικά:
- 5 μεγάλες αγκινάρες
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι ρύζι «καρολίνα»
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Χυμός ενός λεμονιού
- Μαϊντανός
- Δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Από τις καθαρισμένες και πλυμένες αγκινάρες αφαιρούμε μερικά από τα φύλλα τους (γύρω-γύρω), ενώ κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρές φέτες που τις προσθέτουμε στο ρύζι.
- Χρησιμοποιούμε το μείγμα για να γεμίζουμε την καρδιά σε όλες τις αγκινάρες, τις οποίες τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
- Εκεί τις βράζουμε σκεπασμένες, αφού πρώτα ρίξουμε αλατοπίπερο και τις περιχύσουμε με λάδι και νερό.
- Μετά από 45 λεπτά είναι έτοιμες και το μόνο που πρέπει να κάνουμε πριν τις σερβίρουμε είναι να ρίξουμε τον χυμό του λεμονιού.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 2730 times
Login to post comments