Συνταγή: Δειπνητής,
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010
Αβγό Σπιτικό με Ντομάτα και Κάπαρη, σε Τάρτα Φάβας
Additional Info
-
Υλικά:
- 1½ φλιτζ. πουρές σαντορινιάς φάβας
- 3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμος φρέσκος
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τη γέμιση:
- 3 ώριμες μέτριες ντομάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κρόκους αβγών
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 6 φόρμες τάρτας 12 cm
- Φυτικό βούτυρο για την επάλειψη της φόρμας
-
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί.
- Χωρίζουμε το μίγμα μας σε έξι ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε το καθένα από αυτά, έτσι ώστε να έχει διάμετρο 15 cm.
- Πασπαλίζουμε τις φόρμες με το βούτυρο.
- Τοποθετούμε το κάθε ένα κομμάτι στην ανάλογη φόρμα, ώστε να δημιουργηθεί μια τάρτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 230° C για περίπου 8-10 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
- Τις κόβουμε σε κύβους.
- Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη βάζοντάς τη μέσα σε νερό για λίγο.
- Σοτάρουμε σε ζεστό λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την κάπαρη.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μίγμα μας σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.
- Η σάλτσα μας δεν πρέπει να γίνει ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ αραιή.
- Γεμίζουμε τις τάρτες με τη σάλτσα αφήνοντας κάποιο χώρο στη μέση, για να προσθέσουμε στην καθεμιά από έναν κρόκο αβγού και μετά τις ψήνουμε για 5 λεπτά επιπλέον στους 230°C.
- Ο κρόκος πρέπει να παραμείνει μελάτος.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 1573 times
Login to post comments