Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Γαελλόπιτα από τη Σύμη
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό αθερίνα
- Αλάτι
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα
-
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα ψάρια.
- Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
- Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
- Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4 - 6
Διαβάστηκε 2305 φορές
Login to post comments