Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κίτρο
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη
Πηγή
:
Περιοδικό
«On Blue»
της
Blue Star Ferries,
Άνοιξη
2010
Additional Info
Υλικά:
10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
10 κουτ. σουπ. ζάχαρη
10 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σουπ. κανέλα σκόνη
1 κουτ. σούπ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζ. τσαγ. λικέρ κίτρο Νάξου
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε και την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ, και τέλος, τα καρύδια.
Ανακατεύετε το μίγμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο βράζετε για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε να κρυώσει, τη χαράσσετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Χρόνος:
60'
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
5 - 10
Read
6578
times
Tagged under
καρύδια
κίτρο
πίτα
γλυκά
επιδόρπια
Σύρος
Κυκλάδες
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top