Γεωργία Κοφινά
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ένθετο «Πίτας Εγκώμιο», Φεβρουάριος 2010
Αγκιναροτυροπιτάκια
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
- 180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
- 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
- 1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
- Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.
- Αλείφετε με λίγο νερό την περίμετρο από κάθε σφολιατάκι και τα κλείνετε πιέζοντας καλά στις άκρες με ένα πιρούνι.
- Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού.
- Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
- Χρόνος: 35 λεπτά
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 20 κομμάτια
Διαβάστηκε 1675 φορές
Login to post comments