Τελευταία Νέα
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 15:52

Φάβα με Άρωμα Μαστίχας

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 14:33

Μύδια Αχνιστά σε Ρετσίνα με Σαφράν

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 14:00

Σαλάτα με Φακές και Σκουμπρί

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε ο 11ος Διαγωνισμός Οίνου, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη της «3ης Διεθνούς έκθεσης Οίνου- ΟΕΝΟΣ», από τη HELEXPO. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο website της διοργανώτριας «Οίνοι της Βορείου Ελλάδος» (www.winesofnorthgreece.gr) και φυσικά ήταν αισθητή η παρουσία των κρασιών της Σαντορίνης, από τα οποία βραβεύθηκαν: Το λευκό Vinsanto 2004 της από το κτήμα Σιγάλα τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο και μεγάλη διάκριση για την κατηγορία VI-A-42 Οίνοι Φυσικώς Γλυκείς. Το λευκό Vinsanto 2004 της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Το Ερυθρό Μαυροτράγανο 2008 από το κτήμα Σιγάλα τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Το λευκό Vinsanto 2004 της Οινοποιίας Γαβαλά τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Το λευκό κατσανό 2010 της Οινοποιίας Γαβαλά τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο. Το λευκό Vinsanto 2008 του Volkan Wines τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο.

Πηγή: Θηραϊκά Νέα Μάρτιος 2011 Αρ Φύλλου 601 σελ7

Τις πιο πρόσφατες τάσεις του οινικού κόσμου αποτυπώνει ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Concours Mondial de Bruxelles , που οργανώθηκε για 18η φορά φέτος στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων , φαίνεται πως η Καμπανία διατηρεί τα σκήπτρα στα αφρώδη κρασιά , η Ιταλία ανέρχεται σε πρωταγωνίστρια λευκών κρασιών, η νότια Γαλλία διατηρεί αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση στα ροζέ κρασιά , ενώ η Ισπανία έχει αναδειχθεί σε παίκτη παγκοσμίου κλάσης στα κόκκινα κρασιά. Στα αποστάγματα τον πρώτο λόγο έχει το ουίσκι. Φέτος συμμετείχαν 7.386 κρασιά και αποστάγματα από 49 χώρες και δόθηκαν 2.145 μετάλλια, που προέκυψαν από τις δοκιμές 260 κριτών κρασιού και 24 κριτών αποσταγμάτων, 40 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 08:31

Αμπελώνες Μυκόνου: Το Καμάρι της Μαούς

Τρύγος η ανταμοιβή του αμπελουργού. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του Τρύγου, άλλωστε η ονομασία τρυγήτης είναι από τις πλέον γνωστές και διαδεδομένες γι΄ αυτόν τον μήνα στο λαϊκό καλεντάρι. Ο τρύγος, σαν συμμετοχική διαδικασία εκτός από τη χρησιμοποίηση εργατών, αξιοποιεί από το παρελθόν τον θεσμό της αλληλοβοήθειας. Η λέξη «τρύγος» πολυσήμαντη που έχει να κάνει κυρίως με τη συγκομιδή των σταφυλιών και βέβαια με το πάτημά τους από το οποίο ξεκινά η διαδικασία της παραγωγής κρασιού.

 

Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 08:23

Γιαπράκια με Κιμά Τήλου

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 04/09/2011 σελ9

Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 08:11

Πίτες με Αθερίνα Ρόδου

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 19/06/2011 σελ9

Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 14:59

Κοντά στα κύματα

Στο Κίνι της Σύρου μας έβγαλε η νοσταλγία του καλοκαιριού και αναπολήσαμε αξέχαστες στιγμές στο Αλλού γυαλού. Προχωρημένος Σεπτέμβρης κι ο καιρός δεν λέει να το βάλει κάτω ακόμα. Κατακαλόκαιρο έξω. Κι όμως, οι διακοπές τέλος! Γιατί τα καλά να τελειώνουν τόσο γρήγορα? Γιατί να μην ήμουν ακόμα στη Σύρο? Κλείνω για λίγο τα μάτια κι είμαι ξανά εκεί, σε αγαπημένο μαγαζί και με φίλες αγαπημένες γύρω, ακούω το κύμα να σκάει μπροστά από το τραπέζι μας, ο ήλιος απέναντι με τυφλώνει καθώς ετοιμάζεται να πέσει για ύπνο.

Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 14:47

Πρωτεργάτης του Slow Food

H αληθινή γεύση της παράδοσης. Tα φωτεινά παραδείγματα όσων επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της ανάδειξης της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων της Σαντορίνης δεν είναι πολλά. Eνας από αυτούς που παλεύει άοκνα για τη γαστρονομία εδώ και 25 χρόνια είναι ο Γιώργος Xατζηγιαννάκης. H προσφορά του είναι μεγάλη και σημαντική, ενώ ο ίδιος, σεμνός, φιλικός και μειλίχιος, σε κερδίζει αμέσως.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 4 από 8