Παστέλι Άνδρου
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Πασπαλάς με Χόρτα
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Ντολμάδες με Σέσκουλα
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Λαμπριάτης (γέμιση του Πάσχα)
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Κολοκυθολούλουδα
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Κόκορας με Χυλοπίτες
Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Κρίση και Εστίαση, Η Νέα Πραγματικότητα
Ανώμαλη προσγείωση είναι για τα εστιατόρια της Ελλάδας η κρίση, η οποία τα έχει πλήξει ιδιαίτερα σκληρά. Πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλοί ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι απεδείχθησαν εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την αιφνίδια πτώση πελατείας των καταστημάτων τους. Το πρόβλημα αφορά ιδιαίτερα τα «εστιατόρια» και όχι τόσο τις «ταβέρνες» που παραδοσιακά αποτελούν μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, με χαμηλό κόστος λειτουργίας.
Κολοκυθόπιτα Τζιας
Πηγή: Nίκη Mηταρέα έθνος της Κυριακής 25/09/2011 σελ09
Η Τέχνη των Ταπεινών Υλικών
Μια παράδοση η οποία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Μια τεχνογνωσία που απαιτεί μεράκι και γνώση. Και μια οικογένεια που με επικεφαλής τον Αντώνη Ατσόνιο, πρωταγωνιστή σε ένα από τα τελευταία διαφημιστικά του ΕΟΤ, επιμένει να ασχολείται με την αγγειοπλαστική εδώ και ενάμιση αιώνα. Τα αντικείμενά του δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά προορίζονται και για καθημερινή οικιακή χρήση.
Το Μέλι που Κερδίζει τους Ευρωπαίους
Αρωματικό, θρεπτικό, διαυγές σαν κρύσταλλο, με τον αέρα του βουνού και της θάλασσας. Δυο γενιές μελισσοκόμων, ο Μιχάλης Σταυράκης και ο Γιώργος Δράκος, συνεχίζουν την παράδοση του θυμαρίσιου και του χοντρόμελου ή ρεικόμελου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως πριν από εκατό χρόνια. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει αφού το μέλι τους γίνεται ανάρπαστο, με ιδιαίτερη απήχηση στους Βορειοευρωπαίους.