Τελευταία Νέα
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 07:35

Νησια χωρις μελη Aegean Cuisine

Μέχρι την παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν μέλη του Aegean Cuisine σε αυτό το νησί (συνολικά έχουν ενταχθεί ως μέλη του Aegean Cuisine 196 επιχειρήσεις του κλάδου μαζικής εστίασης από 28 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου)

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 12:04

Προβολή Aegean Cuisine στο περιοδικό ICON’S Traveller

Συναντήσαμε τον Γιώργο Καλλώστο, διευθυντή της πρωτοποριακής ιδέας που ακούει στο όνομα «Aegean Cuisine», και μας εξήγησε τη σπουδαιότητα της προβολής των… νοστιμιών του Αιγαίου!

Τι ακριβώς είναι η Aegean Cuisine; Πότε ξεκίνησε η δράση της;

Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine ξεκίνησε το 2008 και υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης(Κ.Ε.Τ.Α.) νοτίου Αιγαίου, σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Έχει ως στόχο την εμπορική και επικοινωνιακή αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας και των παραδοσιακών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Αιγαίου, καθώς και την ίδια την ενίσχυση των νησιών.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 11:58

Συμμετοχή της Aegean Cuisine στο Συνέδριο IMIC 2011

Με θέμα «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» διεξήχθη για 7η συνεχή χρονιά το γνωστό συνέδριο IMIC που διοργανώθηκε από την εταιρεία Ηλιότοπος, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το διήμερο 02-03 Φεβρουαρίου 2011. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν, δείχνουν ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της περιοχής, ακόμα και πριν κλείσουν το ταξίδι τους - είτε ταξιδεύουν για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 11:09

Ευχαριστίες

Αν η πρωτοβουλία AegeanCuisine έχει πλέον μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο χώρο της οινογαστρονομίας του Νότιου Αιγαίου, αυτό οφείλεται στους πολύτιμους και εκλεκτούς συνεργάτες μας. Επιθυμούμε να απευθύνουμε ειλικρινείς ευχαριστίες:

  • Στις Διοικήσεις και στα στελέχη του Κ.Ε.Τ.Α Ν. Αιγαίου, των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, της Δ.ΕΤ.Α.Π, της ΑΝ.ΔΩ, της ΕΤ.Α.Π Κυκλάδων και της ΑΝ.ΕΤ.ΚΥ για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.
  • Στις κυρίες Νταϊάνα Κόχυλα, Νίκη Μηταρέα, Θάλεια Τσιχλάκη, Νένα Ισμίρνογλου, Μαρία Δήμου και Χριστίνα Αλεξανδροπούλου καθώς και στους κ.κ. Δρα. Δημήτρη Κούτουλα, Δρα. Νίκο Κατσαρό, Δρα. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, Δρα. Γιάννη Κριτσωτάκι, Λευτέρη Λαζάρου, Νίκο Σαράντο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη, Κώστα Τσίγκα, Τίμο Πετρίδη, Ηλία Μαμαλάκη, Γιώργο Πίττα, Αργύρη Καλλιανιώτη, Κώστα Κωσταντινίδη, Δημήτρη Ρουσουνέλο, Κωνσταντίνο Τουλουμτζή, Γιώργο Φλούδα, Αναστάσιο Περιμένη, Νίκο Θεοδώρου, Δημήτρη Μιχαηλίδη και Αντώνη Παναγιωτόπουλο, εξέχουσες και δημοφιλείς προσωπικότητες στον χώρο της γαστρονομίας, της επιστήμης και του επιχειρείν, οι οποίοι μετείχαν αφιλοκερδώς, ως εισηγητές, στο διάπλου εκδηλώσεων ενημέρωσης και δημόσιας διαβούλευσης, με θέμα τη γαστρονομική παράδοση, σε πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά και ως μέλη στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Γαστρονομίας εκ Προσωπικοτήτων.
  • Στη συγγραφέα κα. Νταϊάνα Κόχυλα και στο φωτογράφο κο. Βασίλη Στενό για την εξαιρετική αποτύπωση του οινικού και γαστρονομικού πλούτου του Νοτίου Αιγαίου με τη δημιουργία του δίγλωσσου βιβλίου-λευκώματος «Η Κουζίνα του Αιγαίου».
  • Στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για την ευγενινή χορηγία της στην επανεκτύπωση του βιβλίου «Η Κουζίνα του Αιγαίου».
  • Στα στελέχη του Κ.Ε.Τ.Α Νοτίου Αιγαίου, της ΕΤ.Α.Π. Κυκλάδων και της Δ.ΕΤ.Α.Π για την μεθοδευμένη και άριστα οργανωμένη δημιουργία και λειτουργία της Διαδικτυακής Πύλης www.aegeancuisine.gr
  • Τέλος, σε όλους τους επαγγελματίες, εστιάτορες, οινοποιούς, παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών, ξενοδόχους, ιδιώτες και συλλογικούς φορείς, από την Τζιά μέχρι το Καστελόριζο, για την αγάπη, την καλή διάθεση και το μεράκι με τα οποία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία AegeanCuisine επιβεβαιώνοντας ότι η οινική και γαστρονομική παράδοση του Αρχιπελάγους είναι μια πολύτιμη, διαχρονική ψηφίδα του πολιτισμού μας.
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:04

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο

Έχει ως κύρια συστατικά το δαμάσκηνο, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:03

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Έχει ως κύρια συστατικά το πορτοκάλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:02

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Έχει ως κύρια συστατικά το κυδώνι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:02

Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι

Έχει ως κύρια συστατικά το σταφύλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:01

Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι

Έχει ως κύρια συστατικά το πορτοκάλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 10:00

Πάστα Λιαστής Ντομάτας

Έχει ως κύρια συστατικά τη λιαστή ντομάτα, ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό σταφυλιού και τη ρίγανη. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 9 από 39