Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Η κλασική αγελαδινή πολυβραβευμένη γραβιέρα Π.Ο.Π., μετά την 5ετή ωρίμανση με μεστή, βουτυράτη υφή και εμφάνιση παρμεζάνας. Η γεύση της είναι βαθειά, δυνατή και θυμίζει έντονα παρμεζάνα, με μια ιδέα από ροκφόρ στην επίγευση. Ένα τυρί που θα δώσει χαρακτήρα τριμμένο σε απλά, λευκά ζυμαρικά με βούτυρο, ενώ σκέτο θα συνδυαστεί με ξερά σύκα, μέλι με τρούφα, μαρμελάδες για τυριά και επιδόρπια γλυκά κρασιά.
Ξινοτύρι
Πικάντικο τυράκι με φρέσκο, μυρωδάτο μαυροσούσαμο, από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Ιδανικός μεζές του τσίπουρου ή της ρακής ή ως πρωινό με φρούτα ή μέλι ή σε φρέσκιες σαλάτες και σε διάφορα πιτάκια γλυκά ή αλμυρά.
Γιαούρτι
Απαλό, βελούδινο γιαούρτι (Αγελάδος, Πρόβειο, Κατσικίσιο) από αιγοπρόβατα της ορεινής Νάξου.
Γάλα Κουφόπουλος
Φρέσκο, αγνό γάλα (Πλήρες, Light, Κατσικίσιο) από αίγες του νησιού μας ελεύθερης βοσκής.
Καρπουζόπιτα
Η ψίχα του καρπουζιού, ψημένη με μέλι, σουσάμι, κανέλα, αλεύρι και λάδι.
Πιταράκια
Με Μηλέικο λαδοτύρι.
Λαζάνια
Χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκο γάλα.