Τελευταία Νέα

Στους χώρους της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου έχει ιδρυθεί και λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο, Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 10.000 επισκέψεις το χρόνο.

Οι συντελεστές της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, άνθρωποι με παράδοση ,αγάπη και πάθος για την μελισσοκομία του τόπου μας , ιδρύσανε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας και Μελισσοκομίας. Το Μουσείο μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του οργανωμένες ή μεμονωμένες ενημερωτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές προσφέροντας τα παρακάτω:

  • Σειρά εκθεμάτων που αφορούν την μελισσοκομία από την παλιά εποχή (μέχρι και 200 χρόνια πριν ) έως και την σύγχρονη.
  • Παρουσίαση παλιών και σύγχρονων μεθόδων μελισσοκομίας.(π.χ. χειρισμοί κυψέλης, αναπαράσταση μελιτοεξαγωγής, παραγωγή άλλων προϊόντων μέλισσας όπως κερί, γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη κ.ά.)
  • Πειραματικές κυψέλες παρατήρησης (διαφανείς) όπου με ασφάλεια μπορεί κανείς να δει την ζωή των μελισσών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
  • Ενημέρωση για την ζωή της μέλισσας και για τα προϊόντα της με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. (VIDEO-PROJECTOR-CINEMA, DVD, cd -rom κ.τ.λ.)
  • Συλλογή παλιών εργαλείων των αγροτών και μελισσοκόμων.
  • Ξενάγηση στους χώρους λειτουργίας της σύγχρονης γραμμής συσκευασίας μελιού (κατόπιν συνεννοήσεως).
  • Ανάλυση των φυσικών χαρακτηριστικών του μελιού και των άλλων αγαθών της μέλισσας στο χημείο ποιοτικού ελέγχου της μονάδας.
  • Εξωτερικός μελισσόκηπος με μελισσοκομική χλωρίδα.
  • Μεγάλοι στεγασμένοι και εξωτερικοί χώροι με αναψυκτήριο για την άνετη διαμονή των επισκεπτών.
  • Εύκολη πρόσβαση (πάνω στην εθνική οδό Τσαίρι-Αεροδρομίου στην Παστίδα ) με τεράστιο πάρκινγκ και εξωτερικούς χώρους διακίνησης επισκεπτών.
  • Δυνατότητα αγοράς φυσικών προϊόντων μέλισσας, απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή του ανθρώπου.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 13:28

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα, καθώς και η μοναδική εταιρεία που παράγει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου το μελεκούνι. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Μελισσουργό Νικόλαο και Ρέτσα Νικόλαο, άνθρωποι με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή. Με την εταιρεία συνεργάζονται περισσότεροι από 70 μελισσοκόμοι από τα νησιά της περιοχής.

Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους, ιδιόκτητους χώρους 1500 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. πάνω στην Εθνική οδό Τσαιρι – Αεροδρόμιου στην Παστίδα της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους και τις βαφτίσεις.

Άλλες δραστηριότητες είναι η παραγωγή γλυκισμάτων με βάση το μέλι όπως τα λουκούμια, τα ζελεδάκια, τα μαντολάτα, τα παστέλια, οι μάντολες, η παραγωγή καλλυντικών με βάση τα προϊόντα κυψέλης (κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.ά), όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Επίσης η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο, Μουσείο Μελισσοκομίας & Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 10.000 επισκέψεις το χρόνο.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:50

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα, καθώς και η μοναδική εταιρεία που παράγει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου το μελεκούνι. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Μελισσουργό Νικόλαο και Ρέτσα Νικόλαο, άνθρωποι με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή. Με την εταιρεία συνεργάζονται περισσότεροι από 70 μελισσοκόμοι από τα νησιά της περιοχής.

Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους, ιδιόκτητους χώρους 1500 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. πάνω στην Εθνική οδό Τσαιρι – Αεροδρόμιου στην Παστίδα της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους και τις βαφτίσεις.

Άλλες δραστηριότητες είναι η παραγωγή γλυκισμάτων με βάση το μέλι όπως τα λουκούμια, τα ζελεδάκια, τα μαντολάτα, τα παστέλια, οι μάντολες, η παραγωγή καλλυντικών με βάση τα προϊόντα κυψέλης (κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.ά), όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Επίσης η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο, Μουσείο Μελισσοκομίας & Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 10.000 επισκέψεις το χρόνο.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:48

Μελεκούνι

Παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου χωρίς ζάχαρη. Παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται μόνο στο νησί της Ρόδου από Μέλι και σουσάμι και προσφέρεται στους γάμους και στις Βαφτίσεις. Το Μελεκούνι είναι ένα υγιεινό γλύκισμα χωρίς ζάχαρη.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:48

Λουκούμια με Μέλι, Αμύγδαλο & Ινδοκάρυδο

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:46

Λουκούμια με Μέλι, Μαστίχα & Ινδοκάρυδο

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:46

Λουκούμια με Μέλι, Λεμόνι & Ινδοκάρυδο

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 12:44

Λουκούμια με Μέλι, Φράουλα & Ινδοκάρυδο

Το λουκούμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Για πολλά χρόνια το μικρό αυτό γλύκισμα με το ιδιαίτερο άρωμα ήταν το κέρασμα της νοικοκυράς στους επισκέπτες του σπιτικού της. Παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, από φυσικά, αγνά υλικά σε πολλές γεύσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου ουρανίσκου.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 4 από 39