Τελευταία Νέα
Κρασιά

Κρασιά (22)

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 11:32 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 11:26 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:49 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Στον κυκλαδίτικο χώρο η παραγωγή γλυκών κρασιών από λιαστά σταφύλια αποτελούσε την κυριότερη παραδοσιακή οινοποιητική τεχνική. Ιδιαίτερα στη Σαντορίνη, λόγω του ποικιλιακού πλούτου της αμπέλου, αλλά και της υψηλής ποιότητας της πρώτης ύλης, η τεχνική αυτή έφτασε στο απόγειό της με τα εξαιρετικά λιαστά γλυκά κρασιά Vinsanto. Από το 16ο αιώνα συναντάμε γραπτά κείμενα όπου περιγράφεται το κερδοφόρο εμπόριο της Σαντορίνης προς τη Ρωσία, βασισμένο στην ποιότητα και στη φήμη των Vinsanto αλλά και στη σπάνια ικανότητά τους να αντέχουν στο χρόνο. Η διαδικασία παραγωγής του είναι επώδυνη, μακριά και δαπανηρή. Όταν όμως μετά από πολλά χρόνια ανοίγουν τα βαρέλια, εμφανίζεται το Vinsanto γλυκό, πολύπλοκο, ιδιαίτερο, πληθωρικό, εξαίρετο. Ένα σπάνιο κρασί.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:44 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το Vinsanto Mezzo είναι ουσιαστικά ένα Vinsanto πιο βραχείας παλαίωσης, από σταφύλι που έχει λιαστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ένα κρασί με ελαφρύτερη αρωματική και γευστική εικόνα.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:40 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασί, γεννήθηκε από την ένωση του σαντορινιού Ασύρτικου με το ξύλο Δρυός της κεντρικής Γαλλίας. Η «εξαντλητική» επιλογή του σταφυλιού από αμπελώνες 150 ετών καθώς και η ζύμωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, μας χάρισαν ένα κρασί πραγματικά πληθωρικό. Αίσθηση ξύλου βανίλιας και λιβάνου ντύνουν το φρούτο του Ασύρτικου, ενώ το «στόμα» του είναι στρογγυλό, σχεδόν λιπαρό. Ένας ολοκληρωμένος λευκός οίνος παλαίωσης...

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:37 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα τρία κρασιά (Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ) της σειράς Atlantis έρχονται να συμπληρώσουν την οινική παλέτα που προσφέρεται από το Κτήμα Αργυρού. Για την ακρίβεια έρχονται να καλύψουν την προσδοκία των οινόφιλων που θα τα επιλέξουν για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα κρασιά Atlantis οινοποιούνται από τις δύο βασικές ποικιλίες της Σαντορίνης, το λευκό Ασύρτικο και την ερυθρή Μαντηλαριά, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην κυριολεξία την οινική γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ανάμεσα σε εσάς και την Ατλαντίδα.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:34 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα τρία κρασιά (Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ) της σειράς Atlantis έρχονται να συμπληρώσουν την οινική παλέτα που προσφέρεται από το Κτήμα Αργυρού. Για την ακρίβεια έρχονται να καλύψουν την προσδοκία των οινόφιλων που θα τα επιλέξουν για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα κρασιά Atlantis οινοποιούνται από τις δύο βασικές ποικιλίες της Σαντορίνης, το λευκό Ασύρτικο και την ερυθρή Μαντηλαριά, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην κυριολεξία την οινική γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ανάμεσα σε εσάς και την Ατλαντίδα.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:27 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα τρία κρασιά (Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ) της σειράς Atlantis έρχονται να συμπληρώσουν την οινική παλέτα που προσφέρεται από το Κτήμα Αργυρού. Για την ακρίβεια έρχονται να καλύψουν την προσδοκία των οινόφιλων που θα τα επιλέξουν για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα κρασιά Atlantis οινοποιούνται από τις δύο βασικές ποικιλίες της Σαντορίνης, το λευκό Ασύρτικο και την ερυθρή Μαντηλαριά, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην κυριολεξία την οινική γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ανάμεσα σε εσάς και την Ατλαντίδα.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 13:01 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το Αιγαίο και οι ποικιλίες του, Μαντηλάρι, Ασύρτικο αλλά και το Μοσχάτο το Αλεξανδρινό δημιούργησαν, ποιος το περίμενε, τόσα αρώματα! Ίσως και λίγη αίσθηση από ώριμο ρόδι μέσα σ' ένα ποτήρι. Έτσι έγινε το Ροζέ. Το Ροζέ τα’ αμπελιού, στο νησί.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 12:57 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το νησί με τη Μονεμβασιά του και τις άλλες ποικιλίες του, τις γηγενείς, έπλασε το θαυμαστό αυτό απόκτημα. Εμείς το καλλιεργούμε με αυστηρά βιολογικά αλλά οι συνθήκες βοηθούν το αμπέλι να δώσει μοναδικά αρώματα εξωτικών φρούτων κι επίγευση που συντροφεύει. Ακόμα και σκέτο!

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2