Τελευταία Νέα
Θαλασσινά

Θαλασσινά (19)

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:45 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Αυτό είναι το μεγάλο μας μυστικό. Η τελεία συνταγή του φημισμένου αυγοτάραχου που παράγουμε με κερί ή και χωρίς αυτό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε χωρίς πολλά λόγια.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:44 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Με την παραλαβή των αχινών, τους ανοίγουμε με ειδικά εργαλεία, τους ξεπλένουμε πολύ καλά με θαλασσινό νερό για να βγάλουμε την άμμο και αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά. Τα τοποθετούμε σε βάζα με αποστειρωμένη θάλασσα και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:44 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το μυστικό  στα αλίπαστα είναι  ο σωστός τρόπος παστώματος  και οι σωστές δοσολογίες στο αλάτι. Έτσι όταν παραλαμβάνουμε την πρώτη υλη της λακέρδας, της σαρδέλας, του γαύρου, της αντζούγιας, του κολιού, αρχικά τα παστώνουμε, στη συνεχεία τα φλιτάρουμε και τέλος τα συσκευάζουμε. Τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για διανομή και οι εκλεκτοί πελάτες μας είναι σε μια ευχάριστη αναμονή για την κατανάλωσή τους.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:42 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Αξιόπιστα καΐκια από επαγγελματίες ψαράδες  μας προμηθεύουν με φρέσκες πίνες. Μετά την παραλαβή της πρώτης ύλης, την καθαρίζουμε προσεκτικά, την παστώνουμε και όταν είναι έτοιμη την συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα σε άλμη. Το έδεσμά μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:42 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το νοστιμότατο γαριδάκι με προέλευση από τις καθαρές θάλασσες της Σύμης προτιμάτε παντού και πάντοτε. Το φρέσκο γαριδάκι μεταφέρεται απευθείας από τη θάλασσα στο συσκευαστήριο μας, αποκεφαλίζεται, ξεπλένεται και το καταψύχουμε σε κατάψυξη σοκ στους -40 c βαθμούς ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:41 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ο σολωμός carpaccio είναι ένα προϊόν delicatessen, το οποίο μαρινάρεται με διάφορα μπαχαρικά και βότκα. Όταν είναι έτοιμος για κατανάλωση τότε τον φιλετάρουμε σε πολύ λεπτές φέτες, εξ’ ου και η ονομασία του carpaccio.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:40 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το χταπόδι carpaccio, ένα εξεζητημένο  προϊόν, αρχικά αχνίζεται  και στην συνεχεία  μαρινάρεται με διάφορα μπαχαρικά. Τελειοποιείται μέσα σε μια ωραία σάλτσα από ξύδι, λεμόνι, αλάτι και μυρωδικά. Φιλετάρουμε σε πολύ λεπτές φέτες και απολαμβάνουμε. Τόσο απλά!

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:40 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Η παραδοσιακή  σαλάτα χταπόδι έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι των φανταστικών γεύσεων. Τα συστατικά της αχνίζονται μαζί, μετά μπαχαρικά και τέλος συσκευάζονται μέσα σε μια μυρωδάτη άλμη με ηλιέλαιο.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:39 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Η σαλάτα θαλασσινών έχει φοβερή κατανάλωση, καθώς την προτιμούν είτε μέσα σε ζυμαρικά, σε ριζότο, είτε μόνη της. Τα συστατικά της αχνίζονται, μπαίνουν σε άλμη για 2 μέρες, ξεπλένονται με καθαρό θαλασσινό νερό και συσκευάζονται μέσα σε καινούργια άλμη με ηλιέλαιο.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:38 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα μύδια, ως τα δημοφιλεστέρα  όστρακα, έχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές για την κατανάλωσή τους. Εμείς αποφασίσαμε να τα κάνουμε μαρινάτα και η συνταγή μας πέτυχε. Καθαρίζουμε τα φρέσκα μύδια, τα αχνίζουμε, τα παστώνουμε και τέλος τα μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά και το μπαλσάμικο. Η σπεσιαλιτέ μας είναι έτοιμη.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2