Τελευταία Νέα
Ποτά - Αναψυκτικά

Ποτά - Αναψυκτικά (28)

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 11:32 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 11:26 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 07:40 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα προϊόντα Amorgaia κυκλοφορούν στην τοπική αγορά της Αμοργού, των Κυκλάδων αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης και η υπόλοιπη σειρά των λικέρ (μαστίχα, τριαντάφυλλο και κανέλλα) που παρασκευάζουμε αποτελούνται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Όλα τα λικέρ Amorgaia έχουν έγκριση από το Χημείο του κράτους και πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει ο ελληνικός κώδικας τροφίμων και ποτών και οι ισχύουσες ευρωπαϊκές νομοθεσίες για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 07:39 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα προϊόντα Amorgaia κυκλοφορούν στην τοπική αγορά της Αμοργού, των Κυκλάδων αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης και η υπόλοιπη σειρά των λικέρ (μαστίχα, τριαντάφυλλο και κανέλλα) που παρασκευάζουμε αποτελούνται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Όλα τα λικέρ Amorgaia έχουν έγκριση από το Χημείο του κράτους και πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει ο ελληνικός κώδικας τροφίμων και ποτών και οι ισχύουσες ευρωπαϊκές νομοθεσίες για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 07:38 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα προϊόντα Amorgaia κυκλοφορούν στην τοπική αγορά της Αμοργού, των Κυκλάδων αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης και η υπόλοιπη σειρά των λικέρ (μαστίχα, τριαντάφυλλο και κανέλλα) που παρασκευάζουμε αποτελούνται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Όλα τα λικέρ Amorgaia έχουν έγκριση από το Χημείο του κράτους και πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει ο ελληνικός κώδικας τροφίμων και ποτών και οι ισχύουσες ευρωπαϊκές νομοθεσίες για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 07:37 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Η ερεθιστική και γλυκιά απόλαυση της ψημένης Amorgaia, με το σμίξιμο της κανέλας και του γαρύφαλλου σε ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού. Σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα, γεύσεις και αρώματα από το πλούσιο βασίλειο των βοτάνων της. Γευτείτε το. Αλλού το λένε ρακόμελο, στην Αμοργό το λέμε Ψημένη.

Ο αλχημιστής της Amorgaia αναζήτησε την φιλοσοφική του λίθο στα μονοπάτια της φύσης και ακολούθησε το παράδειγμά της φροντίζοντας τα συστατικά της μαγικής συνταγής της Amorgaia να βρίσκονται στην χρυσή αναλογία, ώστε με την γεύση της να σαγηνεύει τον νου και να ανανεώνει την καρδιά ως αυθεντικό ελιξίριο νεότητας!

Από την αρχαιότητα οι κάτοικοι της Αμοργού και των γύρω μικρών νησιών έφτιαχναν την ψημένη με τον ίδιο ακριβώς παραδοσιακό τρόπο που συνεχίζουμε εμείς για την ψημένη Amorgaia. Η ψημένη προσφέρεται στους καλεσμένους σε γάμους, σε βαφτίσεις συνοδευόμενη με το παραδοσιακό μας παστέλι επάνω σε φύλλο λεμονιάς. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται σε όλα τα γλέντια του νησιού, όπως κάθε χρόνο γίνεται η γιορτή του παστελιού στην Χώρα και στα Κατάπολα η γιορτή της ψημένης. Επίσης προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες του Μοναστηριού από τους μοναχούς συνοδεύοντας την με λουκούμια. Η ψημένη συνοδεύεται με σύκα, παστέλι, λουκούμια και σταφίδες. Μετά το φαγητό είναι υπέροχο χωνευτικό. Το χειμώνα πίνεται ζεστή και το καλοκαίρι παγωμένη. Η ψημένη Amorgaia είναι 100% φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά.

Amorgaia. Το ποτό που τέρπει τις αισθήσεις και την σκέψη.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:49 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Στον κυκλαδίτικο χώρο η παραγωγή γλυκών κρασιών από λιαστά σταφύλια αποτελούσε την κυριότερη παραδοσιακή οινοποιητική τεχνική. Ιδιαίτερα στη Σαντορίνη, λόγω του ποικιλιακού πλούτου της αμπέλου, αλλά και της υψηλής ποιότητας της πρώτης ύλης, η τεχνική αυτή έφτασε στο απόγειό της με τα εξαιρετικά λιαστά γλυκά κρασιά Vinsanto. Από το 16ο αιώνα συναντάμε γραπτά κείμενα όπου περιγράφεται το κερδοφόρο εμπόριο της Σαντορίνης προς τη Ρωσία, βασισμένο στην ποιότητα και στη φήμη των Vinsanto αλλά και στη σπάνια ικανότητά τους να αντέχουν στο χρόνο. Η διαδικασία παραγωγής του είναι επώδυνη, μακριά και δαπανηρή. Όταν όμως μετά από πολλά χρόνια ανοίγουν τα βαρέλια, εμφανίζεται το Vinsanto γλυκό, πολύπλοκο, ιδιαίτερο, πληθωρικό, εξαίρετο. Ένα σπάνιο κρασί.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:44 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το Vinsanto Mezzo είναι ουσιαστικά ένα Vinsanto πιο βραχείας παλαίωσης, από σταφύλι που έχει λιαστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ένα κρασί με ελαφρύτερη αρωματική και γευστική εικόνα.

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:40 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασί, γεννήθηκε από την ένωση του σαντορινιού Ασύρτικου με το ξύλο Δρυός της κεντρικής Γαλλίας. Η «εξαντλητική» επιλογή του σταφυλιού από αμπελώνες 150 ετών καθώς και η ζύμωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, μας χάρισαν ένα κρασί πραγματικά πληθωρικό. Αίσθηση ξύλου βανίλιας και λιβάνου ντύνουν το φρούτο του Ασύρτικου, ενώ το «στόμα» του είναι στρογγυλό, σχεδόν λιπαρό. Ένας ολοκληρωμένος λευκός οίνος παλαίωσης...

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:37 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Τα τρία κρασιά (Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ) της σειράς Atlantis έρχονται να συμπληρώσουν την οινική παλέτα που προσφέρεται από το Κτήμα Αργυρού. Για την ακρίβεια έρχονται να καλύψουν την προσδοκία των οινόφιλων που θα τα επιλέξουν για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα κρασιά Atlantis οινοποιούνται από τις δύο βασικές ποικιλίες της Σαντορίνης, το λευκό Ασύρτικο και την ερυθρή Μαντηλαριά, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην κυριολεξία την οινική γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ανάμεσα σε εσάς και την Ατλαντίδα.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2