Τυροκομεία
Τυριά & Τυροκομικά

Τυριά & Τυροκομικά (30)

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 11:34 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Φρέσκο, αγνό γάλα (Πλήρες, Light, Κατσικίσιο) από αίγες του νησιού μας ελεύθερης βοσκής.

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 10:45 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Με Μηλέικο λαδοτύρι.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:39 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό ή γίδινο ή πρόβειο γάλα ή μίγμα αυτών. Η πήξη του προϊόντος επιτυγχάνεται περισσότερο με την όξυνση μέσω της καλλιέργειας και λιγότερο με την πυτιά. Αφού στραγγίζει διατίθεται στην αγορά συνήθως την επόμενη από την ημέρα παραγωγής της. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 – 5 ημέρες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:39 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται με ισχυρή θέρμανση τυρογάλακτος, το οποίο προέρχεται από αγελαδινό γάλα ή μίγμα αυτού με γίδινο, στη συνέχεια μπαίνει σε καλούπια παραδοσιακού τύπου, τα λεγόμενα «τσιμίσκια», όπου στραγγίζει και μετά διατίθεται στην αγορά την ίδια μέρα παραγωγής της. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 – 5 ημέρες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:38 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα αντίστοιχα, το οποίο αφού καθαριστεί με φίλτρο, υφίσταται απόσμηση, ομογενοποίηση και τελικά πήζει με την προσθήκη ειδικής καλλιέργειας. Διατίθεται στην αγορά την επόμενη μέρα από την παραγωγή του και έχει διάρκεια ζωής 12 ημέρες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:37 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται από αγελαδινό ή μίγμα αγελαδινού και πρόβειου γάλακτος. Έχει περισσότερα λιπαρά και πρωτεΐνες από το αντίστοιχο αγελαδινό πλήρες και αρκετά συμπαγή υφή. Διατίθεται για επαγγελματική χρήση την επόμενη από την ημέρα παραγωγής τoυ και διατηρείται στο ψυγείο για 12 ημέρες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:37 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Είναι προϊόν που παράγεται κατά την τυροκόμιση της Γραβιέρας Νάξου. Προκύπτει από την αποκορύφωση του τυρογάλακτος με φυγόκεντρο. Αποθηκεύεται σε λευκοσιδηρά δοχεία των 16kg, όπου διατηρείται για 1 χρόνο και διατίθεται κυρίως σε καταστήματα (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κλπ) για παρασκευή άλλων προϊόντων.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:36 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Είναι βούτυρο αγελάδος. Παρασκευάζεται από κρέμα γάλακτος (που παράγεται στο τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου), με ανάδευσή της σε βουτυροβάρελο. Το φορμάρισμά του γίνεται σε μπαστούνια του 1kg. Διατίθεται στην αγορά την ίδια μέρα παραγωγής του και έχει διάρκεια ζωής 3 μήνες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:35 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται από 50% αγελαδινό και 50% πρόβειο γάλα. Έχει τα χαρακτηριστικά του Κεφαλοτυριού, με τη διαφορά ότι έχει λιγότερο πικάντικη γεύση και μειωμένη θερμιδική αξία. Διατίθεται στην αγορά μετά από ωρίμανση 90 ημερών και έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες.

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 08:34 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παρασκευάζεται από 100% γίδινο γάλα. Είναι σκληρό τυρί σε κυλινδρικό σχήμα και η παραγωγή του γίνεται εποχιακά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει ευχάριστη, ελαφριά, πικάντικη γεύση. Διατίθεται στην αγορά μετά από ωρίμανση 90 ημερών και έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 2 από 3