Τελευταία Νέα

AEGEAN CUISINE

Φέτος η περιοχή των Κυκλάδων, λόγω της οργανωμένης παρουσίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη περιοχή του εορταστικού φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013», στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα τυποποιημένα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τόσο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και να τα διαθέσουν προς πώληση στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Αθήνα) από τις 29 Νοεμβρίου έως και την 1ηΔεκεμβρίου 2013.

 

6 Φεβρουαρίου 2012 - Συνέδριο με θέμα την τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Διοργανώτρια εταιρία η SOPEXA GROUPE με την υποστήριξη της ARTION.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 7ης Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2012, και πραγματοποιήθηκε  κατόπιν ανάθεσης του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έφερε την αιγίδα του.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 12:04

Προβολή Aegean Cuisine στο περιοδικό ICON’S Traveller

Συναντήσαμε τον Γιώργο Καλλώστο, διευθυντή της πρωτοποριακής ιδέας που ακούει στο όνομα «Aegean Cuisine», και μας εξήγησε τη σπουδαιότητα της προβολής των… νοστιμιών του Αιγαίου!

Τι ακριβώς είναι η Aegean Cuisine; Πότε ξεκίνησε η δράση της;

Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine ξεκίνησε το 2008 και υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης(Κ.Ε.Τ.Α.) νοτίου Αιγαίου, σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Έχει ως στόχο την εμπορική και επικοινωνιακή αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας και των παραδοσιακών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Αιγαίου, καθώς και την ίδια την ενίσχυση των νησιών.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 11:58

Συμμετοχή της Aegean Cuisine στο Συνέδριο IMIC 2011

Με θέμα «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» διεξήχθη για 7η συνεχή χρονιά το γνωστό συνέδριο IMIC που διοργανώθηκε από την εταιρεία Ηλιότοπος, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το διήμερο 02-03 Φεβρουαρίου 2011. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν, δείχνουν ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της περιοχής, ακόμα και πριν κλείσουν το ταξίδι τους - είτε ταξιδεύουν για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 11:09

Ευχαριστίες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Αν η πρωτοβουλία AegeanCuisine έχει πλέον μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο χώρο της οινογαστρονομίας του Νότιου Αιγαίου, αυτό οφείλεται στους πολύτιμους και εκλεκτούς συνεργάτες μας. Επιθυμούμε να απευθύνουμε ειλικρινείς ευχαριστίες:

  • Στις Διοικήσεις και στα στελέχη του Κ.Ε.Τ.Α Ν. Αιγαίου, των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, της Δ.ΕΤ.Α.Π, της ΑΝ.ΔΩ, της ΕΤ.Α.Π Κυκλάδων και της ΑΝ.ΕΤ.ΚΥ για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.
  • Στις κυρίες Νταϊάνα Κόχυλα, Νίκη Μηταρέα, Θάλεια Τσιχλάκη, Νένα Ισμίρνογλου, Μαρία Δήμου και Χριστίνα Αλεξανδροπούλου καθώς και στους κ.κ. Δρα. Δημήτρη Κούτουλα, Δρα. Νίκο Κατσαρό, Δρα. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, Δρα. Γιάννη Κριτσωτάκι, Λευτέρη Λαζάρου, Νίκο Σαράντο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη, Κώστα Τσίγκα, Τίμο Πετρίδη, Ηλία Μαμαλάκη, Γιώργο Πίττα, Αργύρη Καλλιανιώτη, Κώστα Κωσταντινίδη, Δημήτρη Ρουσουνέλο, Κωνσταντίνο Τουλουμτζή, Γιώργο Φλούδα, Αναστάσιο Περιμένη, Νίκο Θεοδώρου, Δημήτρη Μιχαηλίδη και Αντώνη Παναγιωτόπουλο, εξέχουσες και δημοφιλείς προσωπικότητες στον χώρο της γαστρονομίας, της επιστήμης και του επιχειρείν, οι οποίοι μετείχαν αφιλοκερδώς, ως εισηγητές, στο διάπλου εκδηλώσεων ενημέρωσης και δημόσιας διαβούλευσης, με θέμα τη γαστρονομική παράδοση, σε πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά και ως μέλη στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Γαστρονομίας εκ Προσωπικοτήτων.
  • Στη συγγραφέα κα. Νταϊάνα Κόχυλα και στο φωτογράφο κο. Βασίλη Στενό για την εξαιρετική αποτύπωση του οινικού και γαστρονομικού πλούτου του Νοτίου Αιγαίου με τη δημιουργία του δίγλωσσου βιβλίου-λευκώματος «Η Κουζίνα του Αιγαίου».
  • Στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για την ευγενινή χορηγία της στην επανεκτύπωση του βιβλίου «Η Κουζίνα του Αιγαίου».
  • Στα στελέχη του Κ.Ε.Τ.Α Νοτίου Αιγαίου, της ΕΤ.Α.Π. Κυκλάδων και της Δ.ΕΤ.Α.Π για την μεθοδευμένη και άριστα οργανωμένη δημιουργία και λειτουργία της Διαδικτυακής Πύλης www.aegeancuisine.gr
  • Τέλος, σε όλους τους επαγγελματίες, εστιάτορες, οινοποιούς, παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών, ξενοδόχους, ιδιώτες και συλλογικούς φορείς, από την Τζιά μέχρι το Καστελόριζο, για την αγάπη, την καλή διάθεση και το μεράκι με τα οποία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία AegeanCuisine επιβεβαιώνοντας ότι η οινική και γαστρονομική παράδοση του Αρχιπελάγους είναι μια πολύτιμη, διαχρονική ψηφίδα του πολιτισμού μας.

Στην πρωτοβουλία AegeanCuisine εντάσσονται οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες αναδεικνύουν την ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου, παράγουν ή και εμπορεύονται χαρακτηριστικά τοπικά παραγόμενα προϊόντα και γενικότερα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες οινογαστρονομίας σε ποιοτικό επίπεδο.

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 18:52

Πολιτική ασφαλείας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Το παρόν περιγράφει την πολιτική ασφαλείας του AegeanCuisine σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει από τους επισκέπτες των σελίδων της (εφεξής "χρήστες").

Τήρηση αρχείου Προσωπικών Δεδομένων: Κατά την επίσκεψη σας στις σελίδες του AegeanCuisine και κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες της είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ.), προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες (newsletters, υποβολές σχολίων, αξιολογήσεις κλπ.) για λογαριασμό σας αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε όποτε κρίνεται απαραίτητο. Το AegeanCuisine ενεργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στοχεύει στην καλύτερη εφαρμογή της ορθής πρακτικής σε ότι αφορά το Internet. Τα προσωπικά σας στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία του AegeanCuisine και διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σας σχέσης. Όταν πρόκειται για στοιχεία ατόμων που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε άλλες on-line δραστηριότητες (π.χ. σχολιασμός άρθρων), τα στοιχεία τους διατηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται για τη διασφάλιση της ορθής εκτέλεσης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Χρήση cookies: Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε επίσκεψής σας στο site του AegeanCuisine, οι σελίδες τις οποίες βλέπετε, μαζί με τα cookies που τυχόν περιέχουν "φορτώνονται" στον Υπολογιστή σας. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου μέσω των οποίων ο εξυπηρετητής (server) του AegeanCuisine αναγνωρίζει τον υπολογιστή σας. Τα cookies καταγράφουν μόνο τις περιοχές του site που ο εν λόγω υπολογιστής έχει επισκεφθεί και για πόσο χρονικό διάστημα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να αποδέχεται την ύπαρξη των cookies, να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα cookie, ή να απορρίπτει την εγκατάσταση των cookies. Σε περίπτωση που δεν έχετε ρυθμίσει τον υπολογιστή σας να απορρίπτει τα cookies, μπορείτε να σερφάρετε στο site του AegeanCuisine ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα εγγραφείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες.

Παροχή πληροφοριών: Κατά καιρούς θα σας παρέχουμε πληροφορίες για άλλες υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε.

Χρήστες κάτω των 18: Για χρήστες κάτω των 18 ετών θεωρείται δεδομένη η εκ των προτέρων εξασφάλιση της συγκατάθεσης των γονέων/ κηδεμόνων σε κάθε περίπτωση δήλωσης προσωπικών στοιχείων στην ιστοσελίδα του AegeanCuisine.

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 18:51

Copyright

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Οι χρήστες της ιστοσελίδες μπορούν να κατεβάζουν και να εκτυπώνουν κείμενα για προσωπική χρήση. Απογερεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των κειμένων ή άλλων στοιχείων που παρουσίαζονται στην ιστοσελίδα. Απογορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή περιεχομένου της ιστοσελίδας AegeanCuisine, χωρίς προηγούμενη άδεια του συντάκτη. Το λογότυπο του AegeanCuisine είναι επίσημα κατοχυρωμένο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 18:50

Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
  1. Τα πνευματικά δικαιώματα του Περιεχομένου (λ.χ. προγράμματα, πληροφορίες, δεδομένα) και των Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου (site) AegeanCuisine που έχουν εισαχθεί ή θα εισαχθούν προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ανήκουν αποκλειστικά στον εκάστοτε δικαιούχο τους, διατίθενται δε στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική (μη εμπορική ή κερδοσκοπική) χρήση. Η ομάδα διαχείρισης του site AegeanCuisine καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το Περιεχόμενο και οι πληροφορίες που εμφανίζονται κάθε φορά στο διαδικτυακό τόπο να είναι κατά το δυνατόν ακριβή και αληθή, δεν φέρει όμως καμία ευθύνη για την αξιοπιστία, πληρότητα ή επικαιρότητα τους.
  2. To AegeanCuisine παρέχει το Περιεχόμενο (λ.χ. πληροφορίες, ονόματα , φωτογραφίες, απεικονίσεις,) τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου "ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΈΧΟΥΝ" και χωρίς κανενός είδους εκπροσώπηση, έγκριση ή έγγραφη εγγύηση, διατυπωμένη ή υποτιθέμενη, εξυπακουόμενων των εγγυήσεων ικανοποιητικής ποιότητας, καταλληλότητας, απαραβίαστου συμβατότητας, ασφάλειας και ακρίβειας. Σε καμία περίπτωση το AegeanCuisine δε φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ) από επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.
  3. Η χρήση του διαδικτυακού τόπου πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους. Ο επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους, και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία σ' αυτόν, να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών του AegeanCuisine.
  4. Ο παρών δικτυακός τόπος εμπεριέχει παραπομπές σε δικτυακούς τόπους τρίτων. To AegeanCuisine δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών καθώς και για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τη χρήση τους, καθώς ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.
  5. Το AegeanCuisine καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτυακού τόπου, δεν εγγυάται όμως ότι οι λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου ή των servers θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία (όπως ενδεικτικά, worms, trojan horses).
  6. Το AegeanCuisine διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου, καθώς και τους όρους χρήσης, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με μόνη την ανακοίνωσή τους μέσω του διαδικτυακού της τόπου.
  7. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το AegeanCuisine, είναι αποκλειστικά σήματα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβασή ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.
  8. Η επίσκεψη του διαδικτυακού τόπου προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 08:19

Το Βιβλίο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(4 ψήφοι)

 

Στοιχεία βιβλίου: Η Κουζίνα του Αιγαίου
Αρώματα και νοστιμιές από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
Συγγραφέας: Νταϊάνα Κόχυλα
Φωτογραφίες: Βασίλης Στενός Food
Styling: Dawn Brown
Eκτέλεση Συνταγών: Cecila Knutsson Σχεδιασμός και Επιμέλεια: WHITE Ο.Ε.
Mετάφραση: Eβελίνα Φούκου
Επιμέλεια Κειμένων: Κώστας Σπαθαράκης, Diana Farr Louis
Εκτύπωση και Βιβλιοδεσία: Τυποκυκλαδική Α.Ε.
Εκδότης: Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου
Σύρος: Μάρτεν Νόρδενστρομ 4, 84100 Ερμούπολη, Τηλ: +30 22810 89142 -3 -4, Fax: +30 22810 89145
Ρόδος: Γρηγορίου Λαμπράκη 8, 85100 Ρόδος, Τηλ: +30 22410 30661 -2 -3, Fax: +30 22410 30664
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.keta-notioaigaio.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.aegeancuisine.gr