Δραστηριότητες

Φέτος η περιοχή των Κυκλάδων, λόγω της οργανωμένης παρουσίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη περιοχή του εορταστικού φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013», στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα τυποποιημένα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τόσο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και να τα διαθέσουν προς πώληση στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Αθήνα) από τις 29 Νοεμβρίου έως και την 1ηΔεκεμβρίου 2013.

 

6 Φεβρουαρίου 2012 - Συνέδριο με θέμα την τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Διοργανώτρια εταιρία η SOPEXA GROUPE με την υποστήριξη της ARTION.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 7ης Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2012, και πραγματοποιήθηκε  κατόπιν ανάθεσης του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έφερε την αιγίδα του.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 12:04

Προβολή Aegean Cuisine στο περιοδικό ICON’S Traveller

Συναντήσαμε τον Γιώργο Καλλώστο, διευθυντή της πρωτοποριακής ιδέας που ακούει στο όνομα «Aegean Cuisine», και μας εξήγησε τη σπουδαιότητα της προβολής των… νοστιμιών του Αιγαίου!

Τι ακριβώς είναι η Aegean Cuisine; Πότε ξεκίνησε η δράση της;

Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine ξεκίνησε το 2008 και υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης(Κ.Ε.Τ.Α.) νοτίου Αιγαίου, σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Έχει ως στόχο την εμπορική και επικοινωνιακή αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας και των παραδοσιακών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Αιγαίου, καθώς και την ίδια την ενίσχυση των νησιών.

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 11:58

Συμμετοχή της Aegean Cuisine στο Συνέδριο IMIC 2011

Με θέμα «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» διεξήχθη για 7η συνεχή χρονιά το γνωστό συνέδριο IMIC που διοργανώθηκε από την εταιρεία Ηλιότοπος, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το διήμερο 02-03 Φεβρουαρίου 2011. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν, δείχνουν ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της περιοχής, ακόμα και πριν κλείσουν το ταξίδι τους - είτε ταξιδεύουν για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς λόγους.