Ζυμαρικά

Στα νησιά του Ν. Αιγαίου βρίσκουμε πολλά και διάφορα ζυμαρικά μαγειρεμένα με μοναδικούς τρόπους. Για παράδειγμα ο συνδυασμός ζυμαρικών και οσπρίων είναι πολύ κοινός στα Δωδεκάνησα. Οι μακαρούνες της Κάσου και της Καρπάθου, με το γλυκό τους κρεμμυδάκι και τη σιτάκα, είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά του κόσμου! Το ταχίνι μαζί με τα ζυμαρικά είναι επίσης μια παλιά λιχουδιά , και νηστίσιμη αλλά και για λεχώνες. Σήμερα πολλά από τα προϊόντα αυτά παρασκευάζονται ακόμα, και σε σπίτια αλλά και σε βιοτεχνίες.