Επιχειρήσεις
Friday, 23 December 2011 11:32

Votsari Ερυθρωπός

Written by Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Friday, 23 December 2011 11:26

Votsari Λευκός

Written by Νίκος Βαμβακάρης

Ξεχωρίζει για τα λεπτά αρώματά του, τη δομή, το σώμα και τη δυνατή του επίγευση. Επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά ένα λιαστό γλυκό κρασί, φτιαγμένο σύμφωνα με την παράδοση της Σίφνου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στο ιδιωτικό μας οινοποιείο, κτισμένο και ανασκευασμένο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έτσι που να εκμεταλλευόμαστε φυσικά την δροσερή αύρα των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου είναι μια οικογενειακή συνταγή. Μας πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, τότε που ετοίμαζαν τις μπουκιές αυτές με ελαιόλαδο οικογενειακής εσοδείας, φρέσκα αυγά από το κοτέτσι και φρέσκα αμύγδαλα από τους μπαξέδες, για να τις προσφέρουν ως καλωσόρισμα και φίλεμα σε επισκέπτες και ταξιδιώτες.

Κύριο συστατικό του είναι το αγνό ελαιόλαδο με την πλούσια αρωματική του γεύση. Και βέβαια το αμύγδαλο, με την ανάλαφρη και ισορροπημένη γεύση του και την ημίσκληρη υφή του. Σημαντικό στοιχείο για τη γεύση του προϊόντος είναι τα μυρωδικά (κανέλα, γαρύφαλλο), ενώ τα φρέσκα αυγά δένουν όλα τα υλικά μαζί και κάνουν ακόμα πλουσιότερη τη γεύση.

Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους, τα κάνει ιδανικό τονωτικό σνακ για κάθε στιγμή. Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου συνοδεύουν εξαιρετικά κάθε μορφής ζεστό ή κρύο ρόφημα. Δοκιμάστε με τον καφέ, το γάλα ή το τσάι, ή αντί για γλυκό μετά το φαγητό.

Το ελαιόλαδο, η πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής, έχει εξακριβωμένα έντονη μικροβιοκτόνα, απολυμαντική, χολαγωγική και αντιδιαβητική δράση, δημιουργεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Τα αμύγδαλα βοηθούν στις παθήσεις του αναπνευστικού και στη δυσμηνόρροια, έχουν θετικές επιδράσεις στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν ευεργετικούς ερεθισμούς στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
Page 3 of 70