Επιχειρήσεις

Το κομψό και χαριτωμένο αυτό βιβλίο με τις 35 σιφνέικες συνταγές εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2003 και επανεκδόθηκε το 2007. Έχει την πρωτοτυπία ότι ανοίγοντας το εξώφυλλο ο αναγνώστης έχει το ελληνικό κείμενο και το οπισθόφυλλο χρησιμεύει σαν εξώφυλλο στο αγγλικό κείμενο!

Η συλλογή των συνταγών έγινε με συνεντεύξεις  Σιφνιών γυναικών και ανδρών, στην πλειοψηφία τους με ερασιτεχνική και βιωματική σχέση με την κουζίνα. Στη συνέχεια οι συνταγές ελέχθησαν ως προς την … αποτελεσματικότητα και όπου χρειάστηκε διευκρινίστηκαν οι ποσότητες.

Η μορφή του «δροσερού» αυτού βιβλίου παραπέμπει σε τετράδιο-σημειωματάριο  με σκοπό να θυμίσει την αξία αυτών των παλιών τετραδίων που έχουμε από τις γιαγιάδες μας, συνήθως θαμμένα σε κάποιο ντουλάπι…

Μέσα στις 80 φροντισμένες και καλογραμμένες σελίδες του δροσερού και πλούσιου αυτού μαγειρικού ανθολογίου, η καλο-νοικοκυρά κυρία Σταυρούλα Βήχου προσφέρει με ζωντανή και καλοστημένη φωτογράφιση και πλούσια κείμενα, 46 γλυκές και αλμυρές νοστιμιές της πατροπαράδοτης μηλέϊκης κουζίνας.

Η εξαιρετική μαγείρισσα και συγγραφέας θεωρεί ότι δεν αρκεί να γνωρίζουμε την παραδοσιακή οικογενειακή μας μαγειρική αλλά ότι οφείλουμε να την καταγράφουμε ώστε να γίνει γνωστή και ευεργετική στη γεύση και στην υγιεινή διατροφή.

Το βιβλίο αυτό είναι στοργικά αφιερωμένο στη μνήμη της σεβάσμιας προγιαγιάς της οικογένειας  Χρυσής Ν. Χρόνη, ξεχωριστής μαγείρισσας της Μήλου και προσφέρεται στους αναγνώστες  με το σκεπτικό ότι μια κοινωνία χωρίς αποτύπωση των παραδόσεων της μοιάζει με άνθρωπο χωρίς σκέψη.

Το τρισχαριτωμένο και θαυμάσια παρουσιασμένο αυτό βιβλιαράκι των 36 καλογραμμένων σελίδων πήρε σάρκα και οστά μέσα από διηγήσεις γυναικών της Άνδρου. Μνήμες που έγιναν κείμενα και σε συνέχεια βιβλίο και μας συνδέουν με μοσχοβολιές από τις κουζίνες και τους φούρνους όλων των γυναικών που μας φρόντιζαν και μας φροντίζουν…

Γεύσεις, μυρωδιές, ήχοι, ιστορίες και μαγειρέματα δεμένα με τις εποχές του χρόνου, τα ήθη και τα έθιμα της ανδριώτικης κοινωνίας καταγράφονται με πολλή αγάπη και τρυφερότητα σε αυτό το έντυπο.

«Μέσα από το πρώτο μου βιβλίο με τις συνταγές μαγειρικής που είχε μεγάλη επιτυχία χάρις σε σας, φίλοι μου, σκέφτηκα ότι ένα γεύμα είναι απαραίτητο να συνοδεύεται και να τελειώνει με ένα εξίσου ωραίο επιδόρπιο. Μ’ αυτή την σκέψη έγινε το βιβλίο που κρατάτε τώρα στα χέρια σας, συνταγές ζαχαροπλαστικής που συγκεντρώνω εδώ και πολλά χρόνια και μοιράζομαι τώρα μαζί σας»  Κορωνία –Άρτεμη Μακρίδου Από το πρόλογο του βιβλίου.

Η κυρία Κορωνία–Άρτεμη Μακρίδου, γέννημα-θρέμμα της όμορφης Τήνου, ασχολείται πολλά χρόνια με τους λεπτούς τρόπους της κουζίνας Σε αυτό το αξιαγάπητο 150σέλιδο βιβλίο ζαχαροπλαστικής παραθέτει με φροντίδα και αγάπη 130 και πλέον ελκυστικές και λαχταριστές συνταγές γλυκισμάτων βγαλμένες μέσα από τη πολύχρονη πείρα της. Τα χαριτωμένα και παραστατικά σκίτσα που συνοδεύουν τις συνταγές είναι και αυτά έργα των χειρών της ικανής μαγείρισσας. 

6 Φεβρουαρίου 2012 - Συνέδριο με θέμα την τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Διοργανώτρια εταιρία η SOPEXA GROUPE με την υποστήριξη της ARTION.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 7ης Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2012, και πραγματοποιήθηκε  κατόπιν ανάθεσης του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έφερε την αιγίδα του.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων σας προσκαλούν την Πέμπτη16 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Ledra Marriot, στις 16.00 το απόγευμα, στην εκδήλωση

«Τοματοπολτός Σαντορίνης: Ο Κόκκινος Πρεσβευτής»

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου IMIC 2012 «Τουρισμός και γαστρονομία στο προσκήνιο» (15-16 Φεβρουαρίου, Ξενοδοχείο Ledra Marriot), είναι ανοικτή για το κοινό και έχει ως στόχο να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χρήσης του τοματοπολτού Σαντορίνης στην οικιακή μαγειρική και στην εστίαση.

Μια … “φρέσκια” έκπληξη στην εκδήλωση, θα είναι η παρουσίαση και η δοκιμή του νέου προϊόντος της Santo «Τοματοπολτός Σαντορίνης ΑΠΛΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ».

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
Page 2 of 70