Αγκινάρες με Ρύζι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο «Γευσιπλοΐα», Έκδοση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 5 μεγάλες αγκινάρες
    • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1 φλιτζάνι ρύζι «καρολίνα»
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 2 ποτήρια νερό
    • Χυμός ενός λεμονιού
    • Μαϊντανός
    • Δυόσμος
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
    • Από τις καθαρισμένες και πλυμένες αγκινάρες αφαιρούμε μερικά από τα φύλλα τους (γύρω-γύρω), ενώ κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρές φέτες που τις προσθέτουμε στο ρύζι.
    • Χρησιμοποιούμε το μείγμα για να γεμίζουμε την καρδιά σε όλες τις αγκινάρες, τις οποίες τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
    • Εκεί τις βράζουμε σκεπασμένες, αφού πρώτα ρίξουμε αλατοπίπερο και τις περιχύσουμε με λάδι και νερό.
    • Μετά από 45 λεπτά είναι έτοιμες και το μόνο που πρέπει να κάνουμε πριν τις σερβίρουμε είναι να ρίξουμε τον χυμό του λεμονιού.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments