Το κρασί αυτό αποτελεί δημιούργημα συνοινοποίησης δυο πανάρχαιων ελληνικών ποικιλιών, της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της αρωματικής λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από τα παλαιότερα, χαμηλής απόδοσης (500kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύεται απόλυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.
Πάρος Reserve Μωραΐτη
Πρόσθετες Πληροφορίες
- Όνομα Οίνου: Πάρος Reserve Μωραΐτη
- Οινοπαραγωγός: Οινοποιείο Μωραΐτη
- Έτος εσοδείας: 2006
- Γεωγραφικός προσδιορισμός: Νότιο Αιγαίο - Κυκλάδες - Πάρος - Νάουσα
- Ονομασία προέλευσης: Ο.Π.Α.Π.
- Ένδειξη παλαιότητας : Reserve
- Ποικιλία οίνου : Μανδηλαριά, Μονεμβασιά
- Τύπος οίνου: Επιτραπέζιος
- Χρώμα οίνου: Ερυθρό
- Περιεκτικότητα αλκοόλ: 12.5%
- pH οίνου: 3.7
- Βιολογικός οίνος: Όχι
- Kosher οίνος : Όχι
- Σημειώσεις: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με κόκκινες ανταύγειες. Σύνθετο μπουκέτο αγριοκέρασων και σοκολάτας, με νότες βανίλιας και ώριμων δαμάσκηνων. Στο στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό, με μακρά επίγευση μπαχαρικών. Ωρίμανση 2 έτη σε δρύινα βαρέλια και 1 έτος στη φιάλη. Ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση στη φιάλη. Συνοδεύει ψητό κόκκινο κρέας κηνύγι και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 20 C.
- Ημερομηνία κατανάλωσης: 2010-2017
- Ιστοσελίδα οίνου: -
- Σύνδεσμος φωτογραφιας: -
- Συσκευασίας οίνου: 750ml
- Ενδεικτική τιμή: -
-
Βραβεία - Διακρίσεις:
-
Διαβάστηκε 2305 φορές
Login to post comments