Παράγεται από την συνοινοποίηση της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα, χαμηλής απόδοσης (600kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύει απόλυτα τα ποιοτική χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.
Πάρος Μωραΐτη Ερυθρός
Πρόσθετες Πληροφορίες
- Όνομα Οίνου: Πάρος Μωραΐτη Ερυθρός
- Οινοπαραγωγός: Οινοποιείο Μωραΐτη
- Έτος εσοδείας: 2008
- Γεωγραφικός προσδιορισμός: Νότιο Αιγαίο - Κυκλάδες - Πάρος - Νάουσα
- Ονομασία προέλευσης: Ο.Π.Α.Π.
- Ένδειξη παλαιότητας : -
- Ποικιλία οίνου : Μανδηλαριά, Μονεμβασιά
- Τύπος οίνου: Επιτραπέζιος
- Χρώμα οίνου: Ερυθρό
- Περιεκτικότητα αλκοόλ: 12.5%
- pH οίνου: 3.4
- Βιολογικός οίνος: Όχι
- Kosher οίνος : Όχι
- Σημειώσεις: Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα, με μωβ ανταύγειες. Αρώματα μπαχαρικών και ώριμων δαμάσκηνων. Πληθωρικό στο στόμα, με ρωμαλέο σώμα και μακρά επίγευση. Ωρίμανση 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει BBQ, αλλαντικά, μαγειρευτό κρέας με λαχανικά και κόκκινες σάλτσες. Σερβίρεται στους 18-20 C.
- Ημερομηνία κατανάλωσης: 2010-2014
- Ιστοσελίδα οίνου: -
- Σύνδεσμος φωτογραφιας: -
- Συσκευασίας οίνου: 187ml, 750ml
- Ενδεικτική τιμή: -
-
Βραβεία - Διακρίσεις:
-
Διαβάστηκε 2348 φορές
Login to post comments