(0 votes)

Αμπελοφάσουλα

font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size Print  

Στην Τήνο ονομάζονται λιβιά και σχεδόν παντού αλλού λουβιά. Είναι διάσημα και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Στη Μύκονο τρώγονται βραστά σε σαλάτα, συνήθως με σκορδαλιά ή με τοπικά αλλαντικά. Στην Τήνο τα φτιάχνουν σαν «ψευτομακαρονάδα», δηλ. τα φασόλια περιχύνονται με λιωμένο βούτυρο, σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τοπικό τυρί. Τα ξερά αμπελοφάσουλα -τα μαυρομάτικα δηλαδή- αποτελούν τοπική σπεσιαλιτέ σε πολλά νησιά, ιδίως στη Μύκονο και την Κω.

Login to post comments