Βράζετε
τη φάβα με το νερό, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης σε χαμηλή φωτιά,
μέχρι να πιει το νερό της και να γίνει σαν πουρές (περίπου για 1 ώρα, ανάλογα
με την ποιότητα του οσπρίου).
Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε τη φάβα από
το μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το μαστιχέλαιο και το αλατοπίπερο.
Τη
σερβίρετε χλιαρή ή κρύα, συνοδεύοντας την με λεπτές φέτες χταποδιού ή ψητές γαρίδες-αν
θέλετε αρωματισμένες και αυτές με λίγο μαστιχέλαιο.