Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011
Φάβα με Άρωμα Μαστίχας
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γραμμ. Φάβα
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι, καθαρισμένο
- 2 καρότα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1.200 ml νερό
- 3-4κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6-8 σταγόνες μαστιχέλαιο
-
Εκτέλεση:
- Βράζετε τη φάβα με το νερό, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει το νερό της και να γίνει σαν πουρές (περίπου για 1 ώρα, ανάλογα με την ποιότητα του οσπρίου).
- Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε τη φάβα από το μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το μαστιχέλαιο και το αλατοπίπερο.
- Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα, συνοδεύοντας την με λεπτές φέτες χταποδιού ή ψητές γαρίδες-αν θέλετε αρωματισμένες και αυτές με λίγο μαστιχέλαιο.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 954 φορές
Login to post comments