Φάβα με Άρωμα Μαστίχας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 500 γραμμ. Φάβα
    • 1 ολόκληρο κρεμμύδι, καθαρισμένο
    • 2 καρότα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1.200 ml νερό
    • 3-4κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 6-8 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • Εκτέλεση:
    • Βράζετε τη φάβα με το νερό, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει το νερό της και να γίνει σαν πουρές (περίπου για 1 ώρα, ανάλογα με την ποιότητα του οσπρίου).
    • Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε τη φάβα από το μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το μαστιχέλαιο και το αλατοπίπερο.
    • Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα, συνοδεύοντας την με λεπτές φέτες χταποδιού ή ψητές γαρίδες-αν θέλετε αρωματισμένες και αυτές με λίγο μαστιχέλαιο.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments