Μπεσαμέλ ελαιόλαδου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet» ,Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

    4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα ζεστό

    8 κουταλιές της σούπας αλεύρι

    6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Μοσχοκάρυδο

  • Εκτέλεση:

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments