Μύδια Αχνιστά σε Ρετσίνα με Σαφράν

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1κιλό φρέσκα μύδια
    • 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
    • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 κλαράκι θυμαριού
    • 4-5 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
    • 1-2κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο
  • Εκτέλεση:
    • Με ένα βουρτσάκι κουζίνας τρίβετε εξωτερικά τα μύδια για να φύγει οτιδήποτε έχει κολλήσει στο κέλυφος τους.
    • «Κουρεύετε» τα γενάκια τους με ένα ψαλίδι και τα ξεπλένετε καλά.
    • Αχνίζετε για λίγο το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ζεσταίνετε τη ρετσίνα, μαζί με το θυμάρι, και ρίχνετε τα μύδια.
    • Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά το πολύ, μέχρι να ανοίξουν όλα.
    • Αν κάποια δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
    • Ρίχνετε το ελαιόλαδο στον ζεστό ζωμό τους, αλατοπιπερώνετε και δουλεύετε τον ζωμό για 1 λεπτό με το σύρμα, ώστε να δέσει λίγο.
    • Σερβίρετε τα μύδια όπως είναι από την κατσαρόλα ή μοιράζοντας τα σε πιάτα της σούπας.

    Tip: Τοποθετήστε στο τραπέζι ένα επιπλέον πιάτο για τα άδεια κελύφη.  

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments