Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011
Μύδια Αχνιστά σε Ρετσίνα με Σαφράν
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1κιλό φρέσκα μύδια
- 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλαράκι θυμαριού
- 4-5 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
- 1-2κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο
-
Εκτέλεση:
- Με ένα βουρτσάκι κουζίνας τρίβετε εξωτερικά τα μύδια για να φύγει οτιδήποτε έχει κολλήσει στο κέλυφος τους.
- «Κουρεύετε» τα γενάκια τους με ένα ψαλίδι και τα ξεπλένετε καλά.
- Αχνίζετε για λίγο το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ζεσταίνετε τη ρετσίνα, μαζί με το θυμάρι, και ρίχνετε τα μύδια.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά το πολύ, μέχρι να ανοίξουν όλα.
- Αν κάποια δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο στον ζεστό ζωμό τους, αλατοπιπερώνετε και δουλεύετε τον ζωμό για 1 λεπτό με το σύρμα, ώστε να δέσει λίγο.
- Σερβίρετε τα μύδια όπως είναι από την κατσαρόλα ή μοιράζοντας τα σε πιάτα της σούπας.
Tip: Τοποθετήστε στο τραπέζι ένα επιπλέον πιάτο για τα άδεια κελύφη.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1300 φορές
Login to post comments