This site is under maintenance. Η ιστοσελίδα είναι υπό αναβάθμιση.

Τι είναι Aegean Cuisine...

  • Η πρωτοβουλία AegeanCuisine, ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου οι οποίες επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία, γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.

    Read more...

Το Βιβλίο μας

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε...

Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κίτρο

Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη Πηγή: Περιοδικό «On Blue»της Blue Star Ferries, Άνοιξη 2010...

Αρνάκι Σουρτούκικο (Αρνάκι με Μυρωδικά και Φέτα)

Πηγή: Οινομαγειρείον «Ω! Χαμός», Παραλία Παπικινού, Αδάμαντας, Μήλος...

Φαβοκεφτέδες

Συνταγή: «Νικόλας» - ΣαντορίνηΠηγή: Βιβλίο «Γεύση από Παράδοση – Προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα», Εφημε...

Wednesday, 26 October 2011 13:23

Διακρίσεις Διεθνής Διαγωνισμός Βρυξελλών

Rate this item
(0 votes)

Τις πιο πρόσφατες τάσεις του οινικού κόσμου αποτυπώνει ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Concours Mondial de Bruxelles , που οργανώθηκε για 18η φορά φέτος στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων , φαίνεται πως η Καμπανία διατηρεί τα σκήπτρα στα αφρώδη κρασιά , η Ιταλία ανέρχεται σε πρωταγωνίστρια λευκών κρασιών, η νότια Γαλλία διατηρεί αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση στα ροζέ κρασιά , ενώ η Ισπανία έχει αναδειχθεί σε παίκτη παγκοσμίου κλάσης στα κόκκινα κρασιά. Στα αποστάγματα τον πρώτο λόγο έχει το ουίσκι. Φέτος συμμετείχαν 7.386 κρασιά και αποστάγματα από 49 χώρες και δόθηκαν 2.145 μετάλλια, που προέκυψαν από τις δοκιμές 260 κριτών κρασιού και 24 κριτών αποσταγμάτων, 40 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η Ελλάδα, φέτος, με μικρότερη από ότι συνήθως συμμετοχή , κέρδισε 38 μετάλλια ένα εκ των οποίων Vinsanto 2004 Santowine Λευκός , Αργυρό μετάλλιο ΠΟΠ Σατορίνη , Vinsanto 1990 Κτήμα Αργυρού Λευκός, Αργυρό μετάλλιο ΟΠΑΠ Σαντορίνη, Volcan Wines Vinsanto 2008 Οινοποιία Κουτσογιαννόπουλου Λευκός, Αργυρό μετάλλιο ΟΠΑΠ Σαντορίνη. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ως κριτές οι δημοσιογράφοι οίνου Αργύρης Καλιανιώτης , Θεόδωρος Λέλεκας και Ντίνος Στεργίδης , οι οινοχόοι Μαρία Κατσούλη και Γιώργος Φλούδας και οι οινολόγοι Άννα Άγα και Τίνα Παπασίνου.

Πηγή: Το Αμπελοτόπι  2011 τεύχος 76

Login to post comments

Επισκεφθείτε τα εστιατόρια μας...

Νικούλιας...

Από το 1985, τότε που η Σέριφος ήταν ακόμη ένας επίγειος ανεξερεύνητος παράδεισος, διαλέξαμε το πανέ...

Μπουρού...

Μία από τις πολύ καλές ταβέρνες της Τήνου. Ο Δημήτρης Κούλης και η αδερφή του Αναστασία, τρέχουν ένα...

Το νέο site της AegeanCuisine είναι σε πιλοτική λειτουργεία.

Φίλος Aegean Cuisine