Γιαπράκια με Κιμά Τήλου

Rate this item
(0 votes)

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 04/09/2011 σελ9

Additional Info

  • Υλικά:
    • 1 κιλό κιμά χοιρινό
    • 1 φλιτζάνι ρύζι
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι νερό
    • ½ κιλό αμπελόφυλλα
    • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Τον χυμό από 2 λεμόνια
    • 2 αβγά
  • Εκτέλεση:
    • Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
    • Στρώνουμε λίγα αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας και με τα υπόλοιπα τυλίγουμε τη γέμιση φτιάχνοντας γιαπράκια.
    • Τα τοποθετούμε σε σειρά στην κατσαρόλα όπου έχουμε στρώσει τα αμπελόφυλλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και τα καλύπτουμε με ένα πιάτο.
    • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
    • Για το αβγολέμονο (προαιρετικά), χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αβγά με τον χυμό λεμονιών και το ζουμί από τα γιαπράκια, ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και κλείνουμε τη φωτιά.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments