Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 04/09/2011 σελ9
Γιαπράκια με Κιμά Τήλου
Additional Info
-
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- ½ κιλό αμπελόφυλλα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Τον χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αβγά
-
Εκτέλεση:
- Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Στρώνουμε λίγα αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας και με τα υπόλοιπα τυλίγουμε τη γέμιση φτιάχνοντας γιαπράκια.
- Τα τοποθετούμε σε σειρά στην κατσαρόλα όπου έχουμε στρώσει τα αμπελόφυλλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και τα καλύπτουμε με ένα πιάτο.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
- Για το αβγολέμονο (προαιρετικά), χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αβγά με τον χυμό λεμονιών και το ζουμί από τα γιαπράκια, ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και κλείνουμε τη φωτιά.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 1123 times
Login to post comments