Πίτες με Αθερίνα Ρόδου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 19/06/2011 σελ9

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • ½ κιλό αθερίνα
    • 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
    • 1 ασπράδι αβγού
    • 1-2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
    • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • Λίγη σόδα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Εκτέλεση:
    • Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά την αθερίνα. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (εκτός από το ελαιόλαδο) και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας χυλός.
    • Ανακατεύουμε καλά τον μείγμα και προσθέτουμε την αθερίνα.
    • Ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να πάει παντού ο χυλός. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
    • Παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε μία προς μία στο τηγάνι.
    • Τηγανίζουμε τις αθερινόπιτες, γυρίζοντάς τις και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
    • Αφαιρούμε τις αθερινόπιτες με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    • Τις σερβίρουμε αμέσως.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments