Αμοργιανά Χορτοπιτάκια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Άρθρο: Άρης Μαλανδράκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», Τεύχος 77, 2 Μαΐου 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
    • 1/2 κ. αλεύρι
    • Χλιαρό νερό
    • Ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
    • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
    • Σέσκουλα ζεματισμένα
    • Κρεμμυδάκια
    • Αγριο μάραθο
    • Δυόσμος -Αλάτι – πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Ζυμώνουμε όχι πολύ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
    • Ανοίγουμε μέτριο φύλλο και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα «τσεπάκια».

    • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το μάραθο ψιλοκομμένο και μετά τα σέσκουλα για 8'.
    • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments