Άρθρο: Άρης Μαλανδράκης,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», Τεύχος 77, 2 Μαΐου 2010
Αμοργιανά Χορτοπιτάκια
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 1/2 κ. αλεύρι
- Χλιαρό νερό
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- Σέσκουλα ζεματισμένα
- Κρεμμυδάκια
- Αγριο μάραθο
- Δυόσμος -Αλάτι – πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Ζυμώνουμε όχι πολύ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε μέτριο φύλλο και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα «τσεπάκια».
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το μάραθο ψιλοκομμένο και μετά τα σέσκουλα για 8'.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2519 φορές
Login to post comments