Τάρτα «Μελιτίνι»

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Εστιατόριο «Σελήνη»
Πηγή: Περιοδικό «Αθηνόραμα Fooding», Τεύχος 14, Άνοιξη 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Ζύμη:
    • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/4 του φλιτζ. ηλιέλαιο
    • 1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι
    • Χλιαρό νερό όσο πάρει

    • Γέμιση:
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 350 γρ. ανθότυρο (μυζήθρα) κατά προτίμηση νιώτικο
    • 2 αυγά
    • 2 βανίλιες σκόνη
    • 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
    • ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ½ κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ.
  • Εκτέλεση:
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και στη συνέχεια λίγο λίγο το ηλιέλαιο και νερό, ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
    • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ της ώρας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C– 175ο C.
    • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το ανθότυρο, τη βανίλια, τη μαστίχα και τους κρόκους των αυγών.
    • Χτυπάμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ περίπου 10 λεπτά.
    • Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα αναμιγνύοντας με απαλές κινήσεις.
    • Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε.
    • Παίρνουμε μια ταρτιέρα για 8 άτομα, καλύπτουμε την ταρτιέρα και τα τοιχώματά της με το φύλλο που πρέπει να προεξέχει 1 εκ.
    • Βάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και τσιμπάμε περιφερειακά το φύλλο ανά 1 εκ. περίπου γυρίζοντάς το προς τα μέσα.
    • Το ψήνουμε στο φούρνο για 50λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί το φύλλο.
    • Σερβίρεται κρύα στο πασχαλινό τραπέζι.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments