Σούπα με Ρεβίθια, Πατάτες και Σπανάκι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Άρθρο: Ευτύχης Μπλέτσας, www.bletsas.gr
Πηγή: Περιοδικό «TheWinePlusMagazine», Τεύχος 34, Φεβρουάριος 2010, www.wineplus.g
r

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών
    • 1½ κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους 1,5 εκ.
    • 1½ κουταλάκι πάπρικα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 400 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, στραγγισμένα
    • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
    • 50 γρ. (1 φλιτζάνι) σπανάκι, χοντροκομμένο
    • 25γρ. (1 1/4 φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα, για πασπάλισμα
    • Αλάτι και πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Ρίχνετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και τον αφήνετε να βράσει.
    • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση και σοτάρετε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
    • Προσθέτετε στο σκεύος με το κρεμμύδι την πατάτα, την πάπρικα, το σκόρδο και τα ρεβίθια και ανακατεύετε.
    • Μεταφέρετε το μίγμα κρεμμυδιού με τον ζωμό και τον αφήνετε να βράσει.
    • Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
    • Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι κύβοι πατάτας.
    • Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε ώσπου να μαραθεί.
    • Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments