Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», Τεύχος 77, 2 Μαΐου 2010
Μαριναρισμένο Λαβράκι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό λαβράκι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 600 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 150 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
-
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαβράκι.
- Το φιλετάρουμε, βγάζουμε το δέρμα και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και σε τάπερ στρώνουμε εναλλάξ μαρινάδα και ψάρι, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά.
- Μαρινάρουμε για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε το ψάρι, συνοδεύοντάς το με πράσινη σαλάτα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1001 φορές
Login to post comments