Συνταγή: Λευτέρης ΛαζάρουΆρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Κωνοπιτσάκια με Ραγού Καραβίδας και Τυρί Κρέμα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 8 κωνοπιτσάκια
- 50 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. καραβιδόψιχα χοντροκομμένη
-
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το ξερό κρεμμύδι και σοτάροντας μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και σοτάρουμε για 4’.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, βράζουμε για 3’ ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
- Ψήνουμε τα κωνοπιτσάκια στο φούρνο
στους 220ο C και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με το ραγού καραβίδας.
- Σερβίρουμε
σε 4 πιάτα και στολίζουμε με λίγα φύλλα σαλάτας.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 900 φορές
Login to post comments