Καπνιστός Ξιφίας με Σκορδόψωμο
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Additional Info
Υλικά:
20 φέτες καπνιστό ξιφία
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
½ κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
Λίγο αλάτι
Ντομάτες ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις φέτες του ξιφία σε 4 πιάτα και από πάνω ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε το σκορδόψωμο βάζοντας σε ένα μπολ τον πουρέ σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου.
Τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από τον ξιφία.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Read
1327
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top