Καπνιστός Ξιφίας με Σκορδόψωμο
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
20 φέτες καπνιστό ξιφία
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
½ κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
Λίγο αλάτι
Ντομάτες ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις φέτες του ξιφία σε 4 πιάτα και από πάνω ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε το σκορδόψωμο βάζοντας σε ένα μπολ τον πουρέ σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου.
Τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από τον ξιφία.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1280
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή