Συνταγή: Λευτέρης ΛαζάρουΆρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Καπνιστός Ξιφίας με Σκορδόψωμο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 20 φέτες καπνιστό ξιφία
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
- 50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
- ½ κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
- Λίγο αλάτι
- Ντομάτες ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
-
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε τις φέτες του ξιφία σε 4 πιάτα και από πάνω ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ετοιμάζουμε το σκορδόψωμο βάζοντας σε ένα μπολ τον πουρέ σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου.
- Τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από τον ξιφία.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1274 φορές
Login to post comments