Καπνιστός Ξιφίας με Σκορδόψωμο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Λευτέρης ΛαζάρουΆρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 20 φέτες καπνιστό ξιφία
    • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
    • 50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
    • Λίγο αλάτι
    • Ντομάτες ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
    • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση:
    • Απλώνουμε τις φέτες του ξιφία σε 4 πιάτα και από πάνω ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
    • Ετοιμάζουμε το σκορδόψωμο βάζοντας σε ένα μπολ τον πουρέ σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
    • Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου.
    • Τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από τον ξιφία.
    • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments