Ζεστά Καναπέ με Πατάτα και Μουστάρδα
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
4 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά και σκουπισμένες (με τη φλούδα)
8 σπαράγγια (οι κορυφές)
150 γρ. αρακάς και καρότα ανάμικτα, κατεψυγμένα
60 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman’s
50 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Τυλίγετε τις πατάτες στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 50’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε για 10’ να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα.
Βράζετε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζετε χωριστά τα καρότα και τον αρακά και τα στραγγίζετε κι αυτά.
Σοτάρετε τα καρότα και τον αρακά στο υπόλοιπο βούτυρο και τους προσθέτετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες πατάτας και γαρνίρετε με τα σπαράγγια.
Ψήνετε για 5’-6’ και σερβίρετε.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1039
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή